26 Şubat 2012

BİR KIŞ BİRİKİYOR İÇİME


Kış, asla sonlanmayacağı yeri bulmuştu nihayet.


İçimde bir kış birikiyor, bahara hazırlıksız. Sararmış umutlarım dökülüyor sözlerimden. Gözlerimdeki güneş ısısını yitiriyor. Renkler gri. Gri... Suskunluğumun rengi. Ellerim soğuyor, yüreğim gibi. Bir kış birikiyor içimde, bahara isteksiz. Kar yağıyor yaşam ateşimin üstüne, ölüm yerine. Kar, umursamazlığıma inat yağıyor. Anılar, buğulu camlardaki silik çizikler gibi, silikleşiyor. Saatler nereye ve niçin koşturuyor, yüreğim boşluğa kurulmuşken? Bir kış birikiyor içimde, bahara yenik. Buzdağına dönüşen yüreğime hiç ummadığım anda, hiç ummadığım yerden düşen alev sönüyor, donuyor ve acı veren bir dolu yağmuruna dönüşüyor. Kar yağıyor, ölüm yerine. Ve sen, kara inat açan kardelen çiçeği! Biliyorum, başka bir bahara açıyorsun.
Bir kış birikiyor içime, yangınıma inat, yangınımı kovarcasına. Savruk hayallerimi süpürüyor rüzgarlar. Sigaramdan çıkan duman, vasiyetimi resmediyor. Donuyor yüreğim, duygularım donuyor. Damarlarımda kurşun akıyor, kan yerine. Yüzüme taktığım güleç maskeler düşüyor, gerçek yüzüm görünüyor; ama inanmıyor kimseler, inanmak istemiyor.
İçimde bir kış birikiyor, baharı yitik. Kar beyaz ölüme hazırlanıyor duygular. Beni ben yapan her şey donuklaşıyor. Donuyor görüntüler, anılarım, özlemlerim, hayallerim, geleceğim... Ruhumun yeni filizlenen kanatları... Yenidendoğuş bildirgelerim... Sözcüklerim de donuyor ve bu çok acı veriyor yaralı yüreğime. Yüreğimin yaraları donuyor. Yaşım da donuyor çok şey gibi. Ve artık ben öksüz kalan hayaller yaşındayım.
Kış... Bu kez hiç gitmemek üzere geliyor. Gönderilmemek üzere...